Första Lagtima Vårlandskap

På måndag är det Första Lagtima Vårlandskap, då skall vi bland annat välja ny Förste Kurator och ny Tredje Kurator

OBS! För att kunna rösta måste du ha betalat terminsavgiften för vårterminen 2014.

Nedan följer frågor till de som kandiderar till posterna Förste Kurator och Tredje Kurator:

Frågor till kandidat till posten Förste Kurator

Namn: Ludwig Tornheden
Ålder: 23
Läser: Ekonomi/Systemvetenskap
Terminer på nationen: 5
Tidigare ämbeten: Klubbverk, Klubbmästare, Notarie

1) Varför vill du bli 1Q?

Jag hade nog kunnat skriva en kortare novell på denna fråga men allt grundar sig i att
jag gillar utmaningar och ser 1Q som en sådan. Jag har velat bli kurator sedan min
första termin som Ämbetsman och jag gillar ledarrollen och trivs med att hålla i
taktpinnen. Jag gillar att leda människor och anser att jag har egenskaper för att göra
detta på bästa sätt. Att få bli 1Q på Stockholms nation vore en stor ära och
meriterande erfarenhet, man kan inte ge nog tillbaka till Stockholms Nation.

2) Vad skulle göra dig till en bra 1Q?

Som ledare värdesätter jag framförallt rättvisa och bestämdhet. En vän agerar ofta
arbetskollega i nationsmiljön och vice versa. Jag har inga problem med att sätta ner
foten samtidigt som jag är bra på att ge feedback och beröm. Jag är för det mesta glad
och utåtriktad och ser min sociala kompetens som ett av mina starkaste kort. Humor
och skratt är en viktig byggsten i en ideell verksamhet för att inspireras till fortsatt
engagemang.

3) Hur skulle du fungera i ett kuratel om du blir vald? (samarbete m.m)

Kuratelet måste agera som en enhet, det är viktigt att man arbetar med varandra och
inte mot varandra. Jag anser mig själv ha en stark vilja men en flexibel sådan. Med
nuvarande BM och 2Q ser jag inga samarbetsproblem. Både Johan och Lukas är nära
vänner till mig, vår relation kommer givetvis att påverkas om vi nu går in och blir
arbetskollegor men jag har inget tvivel om att det i så fall kommer att skötas
professionellt .
Om Quyen Le blir vald till 3Q ser jag en bra framtid för kuratelet. Jag tycker det är
kul att se tjejer i ledarposition och menar på att det behövs för ett ultimat arbete.
Quyen som 3Q finner jag dessutom naturligt då jag anser henne som en mycket
ambitiös och passande sådan. Detta vet jag eftersom att jag arbetat med henne och
kommit henne nära det senaste året.

4) Idéer/Visioner?

Givetvis vore det kul att förvandla taket på nya till takterrass eller att lyckas dubbla
medlemsantalet under sin period som eventuell kurator. Men jag tror att visioner och
idéer snarare kommer till en under sin arbetsperiod. Just nu fokuserar jag mest på att
ta till mig den eventuella rollen och lära mig de förhållningsregler som finns. Min
vision är kort och gott att upprätthålla en hög standard på mitt arbete.

5) Övrigt? (om det finns något du vill tillägga…)

Det är givetvis kul om så många som möjligt kommer på måndag. Landskap är ett
betydelsefullt organ och om jag blir vald vore det kul att ha så mångas stöd som
möjligt.

Frågor till kandidat till posten Tredje Kurator

Namn: Quyen Le
Ålder: 20 år
Läser: Politices kandidatprogram
Terminer på nationen: 4
Tidigare ämbeten: Klubbverkare, Uthyrningsansvarig och nu Restaurangchef

1) Varför vill du bli 3Q?

Min mamma har alltid sagt att det bästa med mig är att när jag väl bestämt mig så gör jag det helhjärtat och att det värsta med mig är att när jag väl bestämt mig så gör jag det helhjärtat. När jag blev Klubbverkare då hade jag väl någonstans i bakhuvudet att jag ville bli kurator en vacker dag även om det aldrig var ett självklart val att jag skulle ställa upp. Men under min tid som Restaurangchef har det växt fram att jag ville bli Kurator och att det var Tredje Kurator som skulle passa mig bäst. Som ämbetsman har jag fått lära känna otroligt många människor och det är de som gör det så himla kul att jobba för nationen och att bli Tredje Kurator och jobba med de dagliga verksamheterna så nära inpå är en enorm motivation till att bli kurator.

2) Vad skulle göra dig till en bra 3Q?

Jag tror verkligen inte att de som har känt mig allra längst skulle tycka att detta skulle vara en särskilt bra idé, snarare tvärtom. Jag har alltid varit otroligt ostrukturerad, lat och slarvig av mig men när jag blev Klubbverkare så bestämde jag mig för att detta skulle tamejfan bli succé så jag bet ihop och jobbade hårdare än jag någonsin gjort för något.

Jag har utvecklats och mognat som person, Klubbverket gjorde mig till en arbetsmyra, det är tack vare Uthyrningarna jag har lärt mig att vara ordningsam och Restaurangchefs-ämbetet har lärt mig vikten av struktur. Det är tre egenskaper som enligt mig är väldigt viktiga för en Tredje Kurator tillsammans med att jag alltid har tyckt om att ta kommandot och jobbar mycket med rak och ärlig kommunikation.

3) Hur skulle du fungera i ett kuratel om du blir vald? (samarbete m.m)

Johan och Lukas är två killar jag jobbar heltid med just nu och hittills har det fungerat jättebra, förutom att jag aldrig får bestämma musik. Det ät två killar jag inte kände särskilt bra innan jag klev på som Restaurangchef men som gör mina dagar så otroligt mycket roligare och lättare att ta mig igenom så jag skulle verkligen se fram emot att få jobba ytterligare en termin med dem.

Ludwig och jag var Klubbverkare tillsammans vårterminen 2013 och vi har gått igenom skit och ännu mer skit tillsammans så vi vet var vi har varandra och hur den andra jobbar och fungerar. Han är en av mina närmsta vänner här i Uppsala och även om jag är lite trött på hans dialekt ibland så kan det samarbetet inte bli annat än fantastiskt bra om vi båda skulle bli valda på Landskap.

4) Idéer/Visioner?

Tanken är väl kanske inte att vara superinnovativ själv utan snarare att uppmuntra verkarna till att vara det eftersom att det är de som jobbar med verksamheten och vet vad som skulle och inte skulle fungera i praktiken.
Visionen ska vara och är självklart att alla verksamheter ska gå ännu bättre än vad de redan gör samt att motivera ämbetsmän till att komma hit och jobba för att de faktiskt tycker det är kul och inte bara för att de slipper kön på torsdagar.

Sen är ju visionen och drömmen att få hit One Direction som Vårbalsartist.

5) Övrigt? (om det finns något du vill tillägga…)

Kom på Landskap på måndag och gör din röst hörd!

Varmt välkomna kl: 18:00 på måndag 10/2 – 2014! Glöm inte Nationskort och legitimation.